Mitäpä olisi elämä ilman munkkeja. Nämä tavallisista vehnäjauhoista valmistettavat munkit maistuvat herkullisilta, hillolla tai ilman! Reseptiä voi kuitenkin varioida ja tehdä esimerkiksi gluteenittomia munkkeja tai pikamunkkeja ilman kohotusta.
Mitäpä olisi elämä ilman munkkeja. Nämä tavallisista vehnäjauhoista valmistettavat munkit maistuvat herkullisilta, hillolla tai ilman! Reseptiä voi kuitenkin varioida ja tehdä esimerkiksi gluteenittomia munkkeja tai pikamunkkeja ilman kohotusta.
Hillomunkki: Jos haluat hillomunkkeja, tee silloin munkeista pyöreitä ja paista ne valmiiksi. Täytä pursotuspussi hillolla ja pursota hillo kypsän munkin sisälle munkkityllalla tai muulla vastaavalla.
Kaakaomunkki: Valmista munkit ohjeen mukaan, anna niiden jäähtyä ja kuorruta hasselpähkinäpikkukakkusten kuorrutteella (Kamomillan konditorian ohje). Kuorruteannos kannattaa puolittaa, paitsi siinä tapauksessa jos haluat erittäin paksusti kuorrutettuja munkkeja. Ripottele pinnalle halutessasi pähkinä- tai mantelirouhetta.
Katso Kamomillan konditoriasta lisää ohjeita:
Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.
Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki