Nokkossämpylät

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 – 2 tl suolaa
  • 0,5 – 1 dl kuivattua nokkosta
  • 1 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
  • 7 dl kokojyvävehnää (osa rouhittua)
  • 4 dl grahamjauhoja (osa voi olla leseitä)
  • 0,5 dl kylmäpuristettua seesamiöljyä

Valmistus

  1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, suola, nokkonen ja auringonkukansiemenet. Lisää jauhot ja lopuksi öljy. Taikina saa olla pehmeää. Muotoile taikina sämpylöiksi ja anna kohota.
  2. Paista 200 – 225 asteessa 20 – 30 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä:

  • Makkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.