Nämä helpot ja nopeat pikkusuolaiset valmistuvat kädenkäänteessä. Valmiita vegaanisia taikinalevyjä löydät esimerkiksi Myllyn Paras tai Sunnuntai-merkkisenä. Voit halutessasi kuorruttaa rullat vielä soijajuustolla.
Ainekset
- 5 valmista lehtitaikinalevyä
Tahna
- 2 pientä paprikaa (eri värejä)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- reipas nippu tuoretta basilikaa
- ripaus suolaa
Valmistus
- Valmista paprikatahna tehosekoittimessa. Varo soseuttamasta liikaa, tahna saa jäädä karkeaksi.
- Levitä jokaiselle taikinalevylle noin ruokalusikallinen paprikaseosta. Tahnaa saa jäädä yli kuorruttamista varten. Älä myöskään hukkaa rullista tekovaiheessa tursuavaa tahnaa pois.
- Pyörittele taikinalevyt rullalle ja leikkaa kolmeen noin 3 cm levyiseen osaan.
- Asettele kiekot uunipellille ja lusikoi loput tahnat kukkuraksi rullien päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Lähde
Paula Heinonen, Pidempi korsi