Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Okonomiyaki

Okonomiyaki

RuokatyyppiMakkarat, Padat, Pannuruoat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Okonomiyaki on japanilainen pannulla paistettava pannukakun tai munakkaan tapainen, johon voi laittaa perinteisten täytteiden lisäksi lähes mitä vain nopeasti kypsyviä kasviksia tai sieniä. Perinteisesti okonomiyaki syödään runsaan majoneesin ja tonkatsu-kastikkeen kera. Tonkatsun tilalle voi laittaa hapanimelää grillikastiketta.

Annoksesta tulee suuren paistinpannun kokoinen okonomiyaki, paista taikina kahdessa erässä jos teet pienemmällä pannulla.

Ainekset

  • 0,5 pkt (135 g) kiinteää tofua
  • 4 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 hienoimmalla terällä raastettu peruna
  • kourallinen hyvin ohueksi silputtua kaalia
  • kourallinen suikaloitua purjoa
  • öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Soseuta tofu sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa 1 dl vettä. Lisää loput vedet, jauhot, suola ja leivinjauhe ja vispaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon täytteet.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla, kumoa taikina pannulle ja paista minuutti-pari reilulla lämmöllä. Pienennä lämpöä puoleen ja paista viitisen minuuttia. Käännä lastan avulla ja paista vielä toiselta puolelta viitisen minuuttia.

Lähde

Inna Somersalo (Vegaia 3/2010)