Okonomiyaki

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1/2 pkt (135 g) kiinteää tofua
  • 
4 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 
2 tl leivinjauhetta
  • 

1 hienoimmalla terällä raastettu peruna
  • 
kourallinen hyvin ohueksi silputtua kaalia
  • 
kourallinen suikaloitua purjoa
  • 

öljyä paistamiseen

Okonomiyaki on japanilainen pannulla paistettava pannukakun tai munakkaan tapainen, johon voi laittaa perinteisten täytteiden lisäksi lähes mitä vain nopeasti kypsyviä kasviksia tai sieniä. Perinteisesti okonomiyaki syödään runsaan majoneesin ja tonkatsu-kastikkeen kera. Tonkatsun tilalle voi laittaa hapanimelää grillikastiketta.



Annoksesta tulee suuren paistinpannun kokoinen okonomiyaki, paista taikina kahdessa erässä jos teet pienemmällä pannulla.



Valmistus

  1. Soseuta tofu sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa 1 dl vettä. Lisää loput vedet, jauhot, suola ja leivinjauhe ja vispaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon täytteet.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla, kumoa taikina pannulle ja paista minuutti-pari reilulla lämmöllä. Pienennä lämpöä puoleen ja paista viitisen minuuttia. Käännä lastan avulla ja paista vielä toiselta puolelta viitisen minuuttia.
Lähde:

Inna Somersalo (Vegaia 3/2010)

Samankaltaisia reseptejä:

  • Makkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.