Ainekset
- 0,5 l haaleaa vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 0,5 dl öljyä
- 13-15 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 dl oliiviviipaleita
Pinnalle
- unikonsiemeniä
- kokonaisia oliiveja
Valmistus
-
Murenna hiiva veteen. Lisää muut aineet oliiveja lukuunottamatta. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
-
Vaivaa oliivinviipaleet taikinaan. Jaa taikina 21-22 osaan. Pyöritä 20 sämpylää ja lado ne vieri viereen pellille. Pyöritä lopputaikinasta pieniä pallosia sämpylöiden päälle koristeeksi. Anna kohota noin 30 minuuttia.
-
Voitele ja ripottele unikonsiemenet päälle ja laita kokonaisia (kivettömiä) oliiveja väliin jääviin rakosiin. Paista 225 °C:ssa noin 30 minuuttia.