Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Oliivileipä

Oliivileipä

RuokatyyppiSuolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

  • 0,5 l haaleaa vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 13-15 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl oliiviviipaleita
Pinnalle
  • unikonsiemeniä
  • kokonaisia oliiveja

Valmistus

  1. Murenna hiiva veteen. Lisää muut aineet oliiveja lukuunottamatta. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa oliivinviipaleet taikinaan. Jaa taikina 21-22 osaan. Pyöritä 20 sämpylää ja lado ne vieri viereen pellille. Pyöritä lopputaikinasta pieniä pallosia sämpylöiden päälle koristeeksi. Anna kohota noin 30 minuuttia.
  3. Voitele ja ripottele unikonsiemenet päälle ja laita kokonaisia (kivettömiä) oliiveja väliin jääviin rakosiin. Paista 225 °C:ssa noin 30 minuuttia.