Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Pakorat

Pakorat

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 2 dl kikhernejauhoa
  • 2 dl vettä
  • ripaus leivinjauhetta
  • 500 g vihanneksia pieneksi pilkottuna tai raastettuna (esimerkiksi sipuli, kaali ja porkkana)
  • suolaa
  • 1 rkl tulista curryjauhetta
  • öljyä uppopaistamiseen

Valmistus

  1. Vatkaa kikihernejauho, leivinjauhe, curryjauhe ja vesi löysäksi taikinaksi.
  2. Lisää joukkoon vihannekset.
  3. Kuumenna öljy noin 180 asteeseen. Uppopaista pakoroita öljyssä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja nousevat kellumaan öljyn pinnalle. Taikina on löysää, joten on ehkä helpointa nostella sitä suurella lusikalla ja tiputtaa seos varovasti öljyyn toisen lusikan avulla.

Lähde

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)