Ainekset
Valkoinen kastike
- 4 rkl soijajogurttia
- 2 rkl vegaanista majoneesia (esim. Jokaiselle tai Xtra)
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Lisäksi
- 1 iso peruna
- 1 iso sipuli
- 0,5 annosta soijapekonia (ohje alla)
Soijapekoni (yhden pizzan täytteeseen tulee puolet tästä määrästä)
- 2 dl isoja soijahiutaleita
- 2.5 rkl gluteenitonta soijakastiketta(esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
- 1 tl omena-, valko- tai balsamiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl nestemäistä savuaromia
- 1 tl grillimaustetta
- 0.5 dl vettä
- öljyä paistamiseen
Valmistus
- Pizzapohjan ohje löytyy täältä: http://www.myllarin.fi/resepti/gluteeniton-salami-sipulipizza/. Kun kaulitset pizzapohjan, suosittelemme laittamaan leivinpaperin myös taikinan päälle, sillä ilman leivinpaperia taikina tarttuu helposti kaulimeen.
- Sekoita kaikki valkokastikkeen ainekset keskenään ja levitä niistä saamasi valkokastike pizzapohjan päälle.
- Viipaloi peruna mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (perunalastujen mallisiksi).
- Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, laita perunat kattilaan ja keitä 3 min. Kaada vesi pois ja jätä perunat kuivumaan.
- Leikkaa sipuli poikkisuuntaisiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita, kunnes ne ruskistuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita soijahiutale, soijakastike, etikka, sokeri, grillimauste, vesi ja nestemäinen savuaromi yhteen.
- Paista hiutaleita öljyssä, kunnes ne ovat ruskistuneita.
- Levitä perunaviipaleet valkokastikkeen päälle.
- Paista pizzaa 250 -asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Ota pizza hetkeksi pois uunista ja ripottele sen päälle soijapekonit ja lopuksi vielä karamellisoidut sipulit.
- Paista pizzaa uunissa vielä noin 6 min tai kunnes pizzan pinnasta tulee kauniin ruskean värinen.
Soijapekonin ohje on muokattu alkuperäisestä, joka löytyy täältä: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2011/07/vegaaninen-pekoni.html