Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Pellavamajoneesi

Pellavamajoneesi

RuokatyyppiDipit, Levitteet
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 2 rkl (30 ml) pellavansiemeniä tai 4 rkl pellavarouhetta
  • 1,2 dl lämmintä vettä
  • 0,25 - 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappijauhetta tai valmista sinappia
  • 0,5 tl sokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 - 3 tl omenaviinietikkaa
  • (0,25 dl vettä)
  • muita mausteita

Valmistus

  1. Jauha pellavansiemenet hienoksi morttelissa tai kahvimyllyssä.
  2. Sekoita jauheeseen tai pellavarouheeseen lämmin vesi. Anna seistä huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  3. Vatkaa joukkoon öljy pienissä erissä, vatkaa sitten sekaan omenaviinietikka (ja vesi. Jos rakenne ei näytä sakenevan hyvin, vettä ei kannata lisätä.) Lisää suola, sinappi ja sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vispilällä tai sähkövatkaimella.
  4. Mausta esimerkiksi paprika- ja curryjauheella sekä valkosipulilla tai muilla haluamillasi mausteilla.
Majoneesi säilyy hyvänä viikon jääkaapissa. Jos se kerrostuu, sekoita ennen käyttöä.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.