Ainekset
Jauhot ja mausteet
- 2.5 dl gluteenitonta jauhoseosta(käytimme Sunnuntai-gluteenitonta vaalea jauhoseosta)
- 2.5 dl kaurajauhoja(käytimme Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa)
- 1 tl psylliumia
- 1 rkl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
Nestemäiset aineosat
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 150g pakastepinaattia
- 1 dl öljyä
- 2.5 dl vettä tai kasvimaitoa
Muruseos
- 0.75 dl kaurajauhoja
- 1 rkl oluthiivaa
- 1 tl yrttisekoitusta
- 0,75 tl suolaa
- 2 rkl margariinia
- Ruusupippuria
Valmistus
- Sekoita kuivat ja nestemäiset ainekset erikseen ja sitten yhdistä ne lopuksi.
- Vaivaa taikina hyvin ja jaa taikina tasaisesti muffinsivuokiin paloina.
- Tee muruseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja ripottele sitten muruseosta muffinssien päälle.
- Koristele vielä ruusupippurilla
- Paista 190 -asteisessa uunissa n. 20-25 min.