Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Pinaattimuffinssi

Pinaattimuffinssi

RuokatyyppiJälkiruoat, Kakut

Ainekset

Jauhot ja mausteet
  • 2.5 dl gluteenitonta jauhoseosta(käytimme Sunnuntai-gluteenitonta vaalea jauhoseosta)
  • 2.5 dl kaurajauhoja(käytimme Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa)
  • 1 tl psylliumia
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
Nestemäiset aineosat
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 150g pakastepinaattia
  • 1 dl öljyä
  • 2.5 dl vettä tai kasvimaitoa
Muruseos
  • 0.75 dl kaurajauhoja
  • 1 rkl oluthiivaa
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • 0,75 tl suolaa
  • 2 rkl margariinia
  • Ruusupippuria

Valmistus

  1. Sekoita kuivat ja nestemäiset ainekset erikseen ja sitten yhdistä ne lopuksi.
  2. Vaivaa taikina hyvin ja jaa taikina tasaisesti muffinsivuokiin paloina.
  3. Tee muruseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja ripottele sitten muruseosta muffinssien päälle.
  4. Koristele vielä ruusupippurilla
  5. Paista 190 -asteisessa uunissa n. 20-25 min.