Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Pippuriset seitanpihvit

Pippuriset seitanpihvit

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön, Soijaton

Hurjan hyvät seitanpihvit maistuvat grillattuna tai pannulla paistettuna.

Ainekset

  • 3,5 dl vehnägluteenijauhoa
  • 1 dl kikherne- eli gramjauhoa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulirouhetta
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl täysruokosokeria
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl kristallisuolaa
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 2,25 dl vettä
  • 0,75 dl öljyä
Keittämiseen vettä sekä kasvisliemijauhetta tai soijakastiketta
Marinadiin mustapippuria, öljyä ja soijakastiketta (tai suolaa)

Valmistus

  1. Sekoita ensin kuivat aineet.
  2. Sekoita toisessa kulhossa nesteet ja kaada ne kuivien aineiden joukkoon. Vaivaa kiinteäksi.
  3. Leikkaa seitan sentin paksuisiksi siivuiksi.
  4. Keitä siivuja kasvisliemessä tai soijakastikkeella maustetussa vedessä 15 minuuttia. Nosta seitan pois vedestä ja anna sen jäähtyä ja kuivua hetken aikaa. Valmista sinä aikana marinadi sekoittamalla öljyä, mustapippuria ja soijakastiketta.
  5. Kasta seitanviipaleet marinadiin ja paista kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi.

Lähde

Vegaia 4/2012