Pippuriset seitanpihvit

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 3,5 dl vehnägluteenijauhoa
  • 1 dl kikherne- eli gramjauhoa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulirouhetta
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl täysruokosokeria
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl kristallisuolaa
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 2,25 dl vettä
  • 0,75 dl öljyä

Keittämiseen vettä sekä kasvisliemijauhetta tai soijakastiketta

Marinadiin mustapippuria, öljyä ja soijakastiketta (tai suolaa)

Hurjan hyvät seitanpihvit maistuvat grillattuna tai pannulla paistettuna.

Valmistus

  1. Sekoita ensin kuivat aineet.
  2. Sekoita toisessa kulhossa nesteet ja kaada ne kuivien aineiden joukkoon. Vaivaa kiinteäksi.
  3. Leikkaa seitan sentin paksuisiksi siivuiksi.
  4. Keitä siivuja kasvisliemessä tai soijakastikkeella maustetussa vedessä 15 minuuttia. Nosta seitan pois vedestä ja anna sen jäähtyä ja kuivua hetken aikaa. Valmista sinä aikana marinadi sekoittamalla öljyä, mustapippuria ja soijakastiketta.
  5. Kasta seitanviipaleet marinadiin ja paista kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi.
Lähde:

Vegaia 4/2012

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.