Ainekset
- 1,5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- noin 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
Valmistus
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Kohota kaksinkertaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita myös leivinpelti ilman paperia uuniin kuumenemaan.
- Lisää kohonneeseen taikinaan tarvittaessa jauhoja ja vaivaa kunnolla, kunnes taikina on kimmoisaa eikä tartu käsiin. Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli jokainen osa pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin 15 cm. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja.
- Laita pitaleivät suoraan kuumalle pellille jauhopuoli alaspäin ja paista 4 - 5 minuuttia. Leikkaa leipiin tasku kun leivät ovat kuumia.