Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Porkkanakakku

Porkkanakakku

RuokatyyppiJälkiruoat, Kakut

Ainekset

Taikina
  • 5 dl porkkanaraastetta (hienolla terällä raastettua)
  • 2 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa
  • 1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • 3 dl fariinisokeria (tiiviisti mittaan pakattuna)
  • 1 rkl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
Kuorrute
  • 100 g maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti) (tai kauratuorejuustoa, lue lisää ohjeesta)
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 3 dl tomusokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
  • 0,5 dl pähkinämurskaa
Lisäksi
  • vuoan rasvaamiseen ja jauhottamiseen
  • vegaanista margariinia tai öljyä
  • korppujauhoja

Valmistus

  1. Rasvaa ja jauhota 24-senttinen kakkuvuoka. Raasta porkkanat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kauramaito, rypsiöljy, fariinisokeri, kaneli, suola ja neilikka. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja ruoka sooda ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 45 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla puolen tunnin jälkeen, jotta sen pinta ei pala. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen sen kuorruttamista.
  4. Notkista soijatuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää margariini, tomusokeri sekä vaniljajauhe ja sekoita tasaiseksi, hieman valuvaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele lopuksi pähkinärouheella.
  5. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.
Kuorrutteen voi tehdä myös Oatlyn kauratuorejuustosta, mutta tällöin tomusokerin määrää saattaa joutua lisäämään, jotta kuorrute ei jää liian löysäksi. Vegaanisia tuorejuustoja löytyy myös Sheeseltä ja Violifelta, ja ne käyvät todennäköisesti kuorrutteeseen myös tosi hyvin! Jos et saa käsiisi vegaanista tuorejuustoa, voit myös jättää sen pois ja laittaa sen tilalle margariinia.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi