Tämä elävän ravinnon mukainen ruoka on oikeastaan keitto mutta muuttuu padaksi, kun lisäät siihen sattumia.
Ainekset
- 2 porkkanaa
- 2 tomaattia
- paprika (ei vihreä)
- 0,5–1 avokado
- vähäsen miel. gluteenitonta soijakastiketta tai laatusuolaa
- (mausteiksi halutessasi joitain seuraavista: valko- tai muuta sipulia, basilikaa, jeeraa, chiliä, merileväjauhetta tms.)
Valmistus
- Ota sattumiksi joitain seuraavista palasina: oliiveja, salaattifenkolia, kurkkua tai kesäkurpitsaa. Kuvassa on ituja ja auringonkukanversoja.
- Paloittele tomaatit, ja poista niistä vihreä keskus. Pane tomaatit alimmaisiksi tehosekoittimeen. Lisää ½ paprikaa ja avokado sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Tulos on muusimainen, joten voit lisätä nestettä jos haluat keittomaisemman tuloksen.
- Lisää sattumia. Kuutioi jäljelle jäänyt paprikan- ja avokadonpuolikas ja lisää soseeseen.
Lähde
Mea Salo, Vegaia 3/2013: Mistä alkaisin? Omenan halkaisin.