Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Samosat

Samosat

RuokatyyppiSuolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön, Soijaton

Ainekset

Taikina
  • 1 dl grahamjauhoa
  • 1 dl hiivaleipäjauhoa
  • 0,5 dl
  • rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
Täyte
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1,5 dl kukkakaalin nuppuja
  • 1 dl herneitä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • rypsiöljyä uppopaistamiseen

Valmistus

  1. Taikina: Nypi jauhot, suola ja öljy yhteen. Lisää pikkuhiljaa vähän vettä. Vaivaa taikinaa kunnes se on pehmeää ja kimmoisaa.
  2. Täyte: kuumenna öljy pannulla ja paista mausteita (cayenne, korianteri, juustokumina, sipuli ja valkosipuli) siinä hetken. Varo kuitenkin polttamasta mausteita. Lisää sipuli ja kuullota se. Lisää herneet, kukkakaalin nuput ja vähän vettä. Anna hautua hetki. Lisää keitetyt perunat, suola ja silputtu persilja, ja hauduta vielä vähän lisää. Anna jäähtyä.
  3. Kauli taikinasta pyöreitä, n. 10cm halkaisijaltaan olevia lettuja. Leikkaa ne puoliksi. Laita ruokalusikallinen täytettä puoliskon toiseen laitaan ja taita toinen puolisko täytteen päälle. Kostuta taikinan reunat vedellä ja purista kiinni. Uppopaista samosat kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi.