Ainekset
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 2 dl gram- eli kikhernejauhoja
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl garam masala -jauhetta
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 0,5 tl inkiväärijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 dl soijakastiketta
- 0,5 dl öljyä
- 2,5 dl vettä
Marinadi
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl (omena)viinietikkaa
- 0,5 dl vettä
Valmistus
-
Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti. Muotoile paistiksi.
-
Sekoita marinadin ainekset. Pyöritä paisti marinadissa ja jätä maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli kylmässä. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
-
Kääri paisti folioon ja laita syvälle uunipellille. Laita pellille muutaman sentin verran vettä ja paista 175 asteessa noin 1 h 15 minuuttia uunin keskitasolla.
-
Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, parhaimmillaan se on kylmänä seuraavana päivänä.
Lähde
Ohje muokattu kirjasta Yllin kyllin herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Multikustannus 2008.