Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Seitanpaisti

Seitanpaisti

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 2 dl gram- eli kikhernejauhoja
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl garam masala -jauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl öljyä
  • 2,5 dl vettä
Marinadi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl (omena)viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti. Muotoile paistiksi.
  2. Sekoita marinadin ainekset. Pyöritä paisti marinadissa ja jätä maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli kylmässä. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
  3. Kääri paisti folioon ja laita syvälle uunipellille. Laita pellille muutaman sentin verran vettä ja paista 175 asteessa noin 1 h 15 minuuttia uunin keskitasolla.
  4. Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, parhaimmillaan se on kylmänä seuraavana päivänä.

Lähde

Ohje muokattu kirjasta Yllin kyllin herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Multikustannus 2008.