Seitanpihvit

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

Pihvit
  • 0,5 dl soijajauhoja
  • 1 dl gramjauhoja
  • 1 dl oluthiivahiutaleita
  • 5 dl gluteenijauhoja
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2,5 dl vettä
Keitinvesi
  • 0,3 dl balsamiviinietikkaa
  • 0,3 dl soijakastiketta
  • 0,3 dl siirappia
  • 0,3 dl kasvisliemijauhetta tai 2 kasvisliemikuutiota
  • 2-3 l vettä
Marinadi
  • 0,3 dl tomaattipyrettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,3 dl balsamiviinietikkaa
  • 0,45 dl soijakastiketta
  • 0,5 tl chilirouhetta
  • 1 rkl paprikatahnaa
  • 0,45 dl yrttimausteseosta
  • 1 tl currya
  • (3 tl valkosipulimurskaa)
  • 0,5 dl vettä

Seitanpihvit sopivat erinomaisesti pääruoan osaksi tai vaikka hampurilaisiin.

Valmistus

  1. Sekoita pihvien kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike veteen, lisää vesi jauhoseokseen. Sekoita sekaisin ja vaivaa taikinaa käsin 5 – 10 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile molemmat pötköksi. Leikkaa pötköt siivuiksi ja painele kukin siivu litteäksi.
  3. Sekoita mausteet keitinveteen ja kiehauta se. Laita pihvit yksi kerrallaan kiehuvaan veteen, jotta ne eivät tartu toisiinsa, ja keitä puolisen tuntia. Jos on aikaa, voi pihvit jättää keitinveteen maustumaan muutamaksi tunniksi keittämisen jälkeen.
  4. Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvit siihen. Anna  maustua kylmässä mieluiten yön yli, kuitenkin vähintään muutama tunti.
  5. Paista tai grillaa pihvit hyvin molemmilta puolilta.
Lähde:

Yllin kyllin – Herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Moreeni, 2008.

Samankaltaisia reseptejä:

  • Makkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.