Vehnägluteenijauhoa voi ostaa monista ekokaupoista. Gramjauhoa eli kikpapu- tai kikhernejauhoa myyvät myös etniset kaupat.
Ainekset
- 2,5 dl gluteenijauhoa
- 1,2 dl soijarouhetta
- 1,2 dl gram- eli kikhernejauhoa
- (0,5 dl oluthiivahiutaleita)
- 1/4 tl kanelia
- 2 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/4 tl sinappijauhetta
- 0,5 tl jauhettua mustapippuria
- 1/8 tl jauhettua cayennepippuria
- 1/8 tl jauhettua maustepippuria
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl soijakastiketta
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl vettä
Valmistus
- Sekoita ensin kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita nesteet keskenään ja lisää sitten kuiviin aineisiin. Sekoita, kunnes massa on tasaista, ja lisää tarvittaessa vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
- Jaa taikina kahtia ja muotoile kummatkin pitkäksi pötköksi folion tai leivinpaperin sisällä. Nosta pötköt saumakohta alaspäin uunipellille ja paista 150-asteisessa uunissa noin 1,5 h.
- Jäähdytä, kääri tiukasti muovikelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Leikkaa ohuiksi siivuiksi vaikka leivän päälle tai paista viipaleita pannulla.