Seitansalami

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2,5 dl gluteenijauhoa
  • 1,2 dl soijarouhetta
  • 1,2 dl gram- eli kikhernejauhoa
  • (0,5 dl oluthiivahiutaleita)
  • 1/4 tl kanelia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria
  • 1/8 tl jauhettua cayennepippuria
  • 1/8 tl jauhettua maustepippuria
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 2,5 dl vettä

Vehnägluteenijauhoa voi ostaa monista ekokaupoista. Gramjauhoa eli kikpapu- tai kikhernejauhoa myyvät myös etniset kaupat.

Valmistus

  1. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita nesteet keskenään ja lisää sitten kuiviin aineisiin. Sekoita, kunnes massa on tasaista, ja lisää tarvittaessa vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
  2. Jaa taikina kahtia ja muotoile kummatkin pitkäksi pötköksi folion tai leivinpaperin sisällä. Nosta pötköt saumakohta alaspäin uunipellille ja paista 150-asteisessa uunissa noin 1,5 h.
  3. Jäähdytä, kääri tiukasti muovikelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Leikkaa ohuiksi siivuiksi vaikka leivän päälle tai paista viipaleita pannulla.

Samankaltaisia reseptejä:

  • Makkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.