Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Sieniseitankastike

Sieniseitankastike

RuokatyyppiKastikkeet
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 1 dl hillosipuleita
  • 1 rasia tai n. 3 dl silputtuja sieniä (herkku-, shiitake- tai metsäsieniä)
  • 250 g seitania
  • Marmitea tai soijakastiketta
  • 1–2 dl vettä tai 1 prk soijakermaa
  • 1–2 rkl vehnä- tai maissijauhoja
  • tuoretta persiljaa
  • ruokaöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Paista sipuleita pannulla hetki. Lisää pilkotut sienet. Lisää seitan. Lisää nestettä niin, että saat riittävästi kastiketta.
  2. Suurusta kastike jauhoilla (siivilöi jauhot joukkoon, niin ne eivät paakkuunnu.) Lisää Marmite tai soijakastike.
  3. Voit maustaa kastiketta mielesi mukaan erilaisilla yrteillä. Silppua valmiin kastikkeen pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa.

Lähde

Mia Kunnaskari ja Hanna-Leena Ylinen (Vegaia 1/2011)