Ainekset
Pohja
- 3 lehtitaikinalevyä (esim. Myllyn paras tai Sunnuntai)
Täyte
- n. 3 dl valmista soijarouhetta
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- aurinkokuivattua tomaattia
- Cheezlyä tai muuta soijajuustoa (1/3 kiekosta raasteena)
- suolaa, pippuria, chipotle tabascoa, grillimaustetta, paprikajauhetta, oreganoa
- oliiviöljyä
Valmistus
-
Sulata kolme lehtitaikinalevyä. Voitele vuoka ja venytä taikinalevyt suuriksi niin, että saat peitettyä vuoan. Reunoille saa jäädä repsottamaan paloja, jotka sitten käännetään täytteiden päälle.
-
Kuutioi sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää sekaan hyvin liotettu ja valutettu soijarouhe. Paista ja mausta suolalla, pippurilla, chipotlella ja grillimausteella.
-
Aurinkokuivattu tomaatti maustaa kivasti pohjan, joten silppua niitä halutessasi pari ja ripottele pohjalle.
-
Siivuta tomaatit. Lado ensin soijarouhe vuokaan, peitä se tomaatin siivuilla ja mausta oreganolla.
-
Paista piirakkaa 15 minuuttia 225 asteessa ja lisää juusto päälle paistoajan puolessa välissä.
Lähde
Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi