Soijarouhepizza

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

Täyte
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 0,5 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
  • noin 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
  • 2,5 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 2-3 sipulia
  • rypsiöljyä sipulin kuullottamiseen
  • 2 tomaattia
  • puolikas paprika
  • 14 (noin 60 g) vihreää tai kalamataoliivia
  • 2 prk (140 g) tomaattipyreetä
Taikina
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaura- tai 4-viljanhiutaleita
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
Juusto
  • 1 pkt (noin 200 g) soijajuustoa
  • 0,75 dl rypsiöljyä

Valmistus

  1. Valmista soijarouhe wokissa tai suurella pannulla: Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista soijarouhetta hieman ja lisää vesi kahdessa erässä samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt. Siirrä valmis soijarouhe lautaselle odottamaan.
  2. Hienonna ja kuullota sipulit. Viipaloi tomaatit ja paprika. Halkaise kokonaiset oliivit.
  3. Valmista taikina sekoittamalla hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää loput ainekset samalla taikinaa vaivaamalla. Älä anna taikinan kohota, jos haluat rapean pohjan, vaan valmista se lopuksi juuri ennen pizzan täyttämistä.
  4. Valmista juusto raastamalla soijajuusto ja sekoittamalla siihen rypsiöljy.
  5. Kokoa pizza levittämällä taikina kastelluin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle tomaattipyree, kuullotettu sipuli, soijarouhe, halkaistut oliivit, viipaloidut tomaatit ja paprika. Levitä lopuksi juusto pizzan päälle.
  6. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia.
  7. Tarjoile murskatun valkosipulin ja tabascon kera.
Kokeile pizzan täytteenä soijarouheen sijaan paistettuja tofusuikaleita tai pakastefalafeleja pilkottuna pienemmiksi. Pakastefalafeleja ei tarvitse sulattaa etukäteen, vaan ne paistuvat valmiiksi pizzan täytteenä.
Lähde:

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Viinisuositus:

Matsu El Picaro (punaviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

  • Makkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.