Soijarouhepyörykät

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1 pieni tai puolikas sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kiinteämaltoinen peruna
  • 2,5 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 rkl kuivattua persiljaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 tl murustettuja viherpippureita
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Perinteikkäät lihapullat voi helposti ja herkullisesti tehdä myös soijarouheesta.

Valmistus

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
  2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna pyörykkätaikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
  3. Muotoile taikinasta uunipellille pyöryköitä.
  4. Paista pyörykät pannulla reilussa rypsiöljyssä.
  5. Tarjoile pyörykät perunamuusin ja kermakastikkeen kera.
Lähde:

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)

Viinisuositus:

Lunaria Coste di Moro (punaviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.