Suklaa-banaanikakku

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 3 (reilun kaupan) banaania
  • 1 dl soijajauhoa (ei pakollinen)
  • 2 dl vettä
  • 0,75 dl (reilun kaupan) kaakaota (tai carobjauhetta tai molempien sekoitusta)
  • 0,25 tl jauhettua vaniljaa (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 3 dl (reilun kaupan) sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistus

  1. Rasvaa ja jauhota iso kuivakakkuvuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 C-asteeseen.
  2. Muussaa banaani haarukalla. Soseen ei tarvitse olla sileää, vaan siinä voi olla hieman sattumia.
  3. Sekoita banaanin sekaan soijajauho, vesi, kaakaojauhe, vanilja, suola, öljy ja sokeri.
  4. Lisää ruokasooda ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada kakkuvuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun siihen tökättyyn tikkuun tai veitseen ei jää ulosvedettäessä taikinaa.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan kymmenisen minuuttia ja kumoa se sitten sopivalle vadille. Anna jäähtyä, tai jos et malta odottaa, niin syö se hieman lämpimänä.

Reseptillä voi tehdä myös muffinsseja: Valmista taikina ohjeen mukaan, mutta paista se muffinssivuoissa. Lämpötila on n. 190 astetta ja paistoaika n. 15 minuuttia. Kypsyystestin voi tehdä myös muffinsseille.

Lähde:

Satu Saunio, Kamomillan konditoria

Viinisuositus:

Pares Balta Cava Brut B (kuohuviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.