Ainekset
Keksitaikina
- 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja (käytimme Myllärin gluteenittomia kaurajauhoja)
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0.5 dl fariinisokeria
- 0.75 dl rypsiöljyä
- 1 rkl pellavansiemenrouhetta
- 0.5 dl soijamaitoa
- 150g vegaanista suklaahippuja
Juustokakkutäyte
- 225g vegaaninen tuorejuusto
- 0.5 dl tomusokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (n. 20 x 20 cm).
- Sekoita pienessä kulhossa pellavansiemenrouhe ja kauramaito.
- Lisää sokerit ja vaniljasokeri ja sekoita.
- Lisää sekaan öljy ja sekoita vielä noin minuutti.
- Sekoita isossa kulhossa kaurajauho, ruokasooda ja suola vispilällä.
- Kaada sekaan nesteseos ja vispaa.
- Lisää mukaan suklaahippu ja sekoita niitä vielä lisää vispilällä.
- Levitä puolet taikinasta vuoan pohjalle.
- Valmista juustokakkutäyte sekoittamalla kaikki ainekset haarukalla.
- Kaada täyte keksitaikinapohjan päälle.
- Jaa jäljellä oleva taikina (erikokoisiin) palasiin ja painele ne tasaisen paksuisiksi. Vinkki: Jos taikina tarttuu käsiin, yritä kaulita leivinpaperin välissä.
- Levitä palaset juustokakun päälle.
- Painele ne kevyesti.
- Paista esilämmitetyssä uunissa n. 35-40 min.
- Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.