Tofupiiras

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

Taikina
  • 150 g margariinia
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,45 dl vettä
Täyte I
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • puolikas paketti (reilu 100 g) kylmäsavutofua pieninä paloina
  • 1 tl timjamia
  • puolikas ruukku rucolaa silputtuna
  • 0,3 dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (noin 1 dl)
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa tarvittaessa
Täyte II
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 dl kaurakermaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta

Valmistus

  1. Valmista taikina sekoittamalla jauhot ja suola margariiniin. Lisää vesi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää. Laita taikina muoviin käärittynä jääkaappiin tunniksi.
  2. Valmista ensimmäinen täyte. Kuullota sipuleita öljyssä viitisen minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoita.
  3. Valmista toinen täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
  4. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja nosta levy voideltuun vuokaan. Nosta taikinaa myös reunoille.
  5. Kumoa ensimmäinen täyte vuokaan, tasoita pinta ja kaada toinen täyte päällimmäiseksi.
  6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.
Lähde:

Yllin kyllin – Herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Moreeni, 2008.

Samankaltaisia reseptejä:

  • Makkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.