Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Valkosuklaamansikkamousse

Valkosuklaamansikkamousse

RuokatyyppiJälkiruoat, Kakut
RuokavalioPähkinätön, Vehnätön

Tämä mousse sopii täytekakkuihin.

Ainekset

  • 1 prk (2 dl) soija- tai kauravispiä
  • 100 g silkentofua
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia valutettuna
  • 5 dl mansikoita
  • 0,5 dl (tomu)sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 100 g vegaanista valkosuklaata

Valmistus

  1. Jos käytät pakastemansikoita, valuta niistä nesteet siivilän avulla pois.
  2. Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Muussaa tofu ja mansikat mössöksi. Lisää vispin joukkoon kaikki muut aineet paitsi suklaa.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa ja lisää vaahtoon.
  5. Voit kokeilla soijajogurtin ja tofun tilalle myös 4 rkl maustamatonta soijatuorejuustoa.

Lähde

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)