Tämä mousse sopii täytekakkuihin.
Ainekset
- 1 prk (2 dl) soija- tai kauravispiä
- 100 g silkentofua
- 1 dl maustamatonta soijajogurttia valutettuna
- 5 dl mansikoita
- 0,5 dl (tomu)sokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 100 g vegaanista valkosuklaata
Valmistus
- Jos käytät pakastemansikoita, valuta niistä nesteet siivilän avulla pois.
- Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Muussaa tofu ja mansikat mössöksi. Lisää vispin joukkoon kaikki muut aineet paitsi suklaa.
- Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa ja lisää vaahtoon.
- Voit kokeilla soijajogurtin ja tofun tilalle myös 4 rkl maustamatonta soijatuorejuustoa.
Lähde
Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)