Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Vegaaniliitto luovutti kasviskorin presidenttiparille

Vegaaniliitto luovutti kasviskorin presidenttiparille

Eläin- ja luonnonsuojelujärjestöt luovuttivat Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle perinteisen joulutervehdyksen 17. joulukuuta. Epidemiatilanteesta johtuen tapaaminen presidenttiparin kanssa järjestettiin virtuaalisesti.

Mäntyniemeen etukäteen toimitetussa joulutervehdyksessä oli mukana erilaisista vegaanituotteista koostettu kasviskori, seitanpaisti sekä siemenkranssi Mäntyniemen linnuille. Tämän vuoden joulutervehdyksen kokosi Vegaaniliitto. Kasviskorissa haluttiin korostaa erityisesti kotimaisen kasvisruokatuotannon monimuotoisuutta. Korista löytyi muun muassa makealupiinipastaa, kvinoaa ja kotimaista joulukombuchaa – Osku-koiran kasvispuruluuta unohtamatta.

”On selvää, että liiallinen eläintuotteiden kulutus on tullut tiensä päähän, joten on tärkeää tuoda kasviproteiineja kaikenlaisiin keittiöihin suomalaisessa yhteiskunnassa. Suomalaiset kasviproteiini-innovaatiot ovat myös vientivaltteja”, totesi Vegaaniliiton väistyvä puheenjohtaja Susanna Vilkamaa puheessaan presidenttiparille.

Kasviskori on luovutettu presidenttiparille vuodesta 2012 lähtien. Mukana ovat Vegaaniliiton lisäksi järjestöt Animalia, SEY, Hesy, WWF, Luonto-Liitto, Greenpeace, BirdLife Suomi, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä Natur och Miljö.

Pärekorin lahjoitti Hakaniemen hallin Elokaunokki-liike.