Vegaaninen mustamakkara

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 0,75 dl vettä
  • 1 dl härkäpapurouhetta
  • 1 dl vettä
  • 4 tl lääkehiiltä (apteekeissa esim. Carbomix)
  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruisrouhetta
  • 0,5 dl ruisjauhoja
  • 1,5 dl gluteenijauhoja
  • 1,25 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sipulijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl rosmariinia
  • foliota

Valmistus

1. Valmista soijarouhe paahtamalla rouhetta pannulla öljyssä. Lisää soijakastike ja vesi (varo ettei pala pohjaan). Paista vielä vähän aikaa samalla sekoittaen. Siirrä valmis soijarouhe jäähtymään.
2. Liota härkäpapurouhetta vedessä pakkauksen ohjeen mukaan tai noin 20 minuuttia.
3. Liuota lääkehiili veteen sekoittamalla.
4. Sekoita listan loput ainekset yhteen suuressa kulhossa. Vaivaa taikinaa hieman, jotta gluteeni sekoittuu hyvin.
5. Lisää kulhoon valmistettu soijarouhe, liotettu härkäpapurouhe ja liuotettu lääkehiili. Sekoita taikina hyvin. (Eli kaikki listan ainekset sekoitetaan lopuksi yhteen)
6. Muotoile taikinasta mustamakkaraa foliorullien sisään (tässä vaiheessa taikina on harmaata mutta se mustuu paistaessa). Makkarapötköt kannattaa valella rypsiöljyllä, jotta ne eivät jää folioon kiinni.
7. Paista rullia uunissa 225 asteessa 45 minuuttia.
8. Tarjoile esimerkiksi mustamakkarakastikkeen kanssa.
Lähde:

Jere Nieminen

Viinisuositus:

Mas Petit (punaviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.