Vegaaninen ”pekoni” -sipulipiirakka

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

Pohja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (käytimme Provenan Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita)
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 5 dl gluteenitonta jauhoa (käytimme Semperin gluteenittomia Tattari&Teff -jauhoja)
Täyte
  • 4 kpl (500g) sipuleita suikaloituna
  • 1 rkl oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
  • 1/8 tl suolaa
Soijapekoni
  • 2 dl isoja soijahiutaleita
  • 2.5 rkl gluteenitonta soijakastiketta (esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
  • 1 tl omena-, valko- tai balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl nestemäistä savuaromia
  • 1 tl grillimaustetta
  • 0.5 dl vettä
  • öljyä paistamiseen
Kastike
  • 300 g maustamatonta soijajogurttia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl oluthiivahiutaleita
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • Mustapippurirouhetta

Valmistus

  1. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää mukaan kaurahiutaleet sekä psyllium ja anna taikinan saostua 10 min.
  3. Lisää sekaan suola, sokeri sekä rypsiöljy ja sekoita lusikalla.
  4. Sekoita käsin mukaan gluteeniton jauho.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n.20 cm x 30 cm vuokaan ja levitä taikina lusikan tai taikinan nuolimen avulla tasaisesti vuokaan.
  6. Peitä vuoka esim. kelmulla ja laita vuoka lämpimään paikkaan noin 30 minuutiksi. Valmista odotellessa täyte.
  7. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita, kunnes niistä tulee läpikuultavia ja pehmeitä. Mausta suolalla. Levitä sipulit piirakkapohjan päälle.
  8. Sekoita soijahiutaleet, soijakastike, etikka, sokeri, grillimauste, vesi ja nestemäinen savuaromi yhteen.
  9. Paista hiutaleita öljyssä, kunnes ne ovat ruskistuneita. Levitä vegaaninen soijapekoni sipulien päälle.
  10. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Levitä kastike piirakan täytteen päälle.
  11. Ripottele päälle vielä mustapippurirouhetta.
  12. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 min.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.