Vegepekoni

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 4 dl soijahiutaleita
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 4 tl tummaa siirappia
  • 3 tl nestemäistä savuaromia (huom! laita vain puolet jos olet epävarma pidätkö nestesavun mausta)
  • 2 tl grillimaustetta
  • öljyä paistamiseen

Voit käyttää pekonia esimerkiksi pastakastikkeissa, hampurilaisen välissä, perunamuusin kanssa kermakastikkeessa tai vaikka lisukkeena brunssilla.

Valmistus

  1. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, grillimauste ja nestemäinen savuaromi yhteen.
  2. Lisää joukkoon soijahiutaleet ja anna nesteen imeytyä hiutaleisiin.
  3. Paista hiutaleita runsaassa rasvassa, kunnes ne ovat ruskistuneita.
  4. Jos haluat, voit jäähdyttää hiutaleet talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois, mutta toimii hyvin rasvaisinakin.
Viinisuositus:

Blanc de Pacs (valkoviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.