Ainekset
Kuivat aineosat
- 2 dl maissijauhoja (käytimme Risenta-maissijauhoja)
- 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytimme Sunnuntai -gluteenitonta jauhoseosta)
- 1 tl psylliumia
- 1 rkl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1,5 tl suolaa
- Mustapippuria
Nestemäiset ainesosat
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl pellavansiemenrouhetta
- 3 rkl vettä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2.5 dl soijamaitoa tai vettä
- 300g sulatettuja pakasteherneitä
Lisäksi
- 2 sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- Suolaa ja pippuria
- Sinappia koristeluun
Valmistus
- Suikaloi sipulit ohuiksi siivuiksi, ja paista sipulinsiivuja öljyssä paistinpannulla, kunnes niistä tulee kullanruskeita.
- Mausta kullanruskeiksi käristetyt sipulinsiivut suolalla ja pippurilla ja laita sivuun odottamaan.
- Sekoita vispilällä kaikki kuivat aineosat keskenään riittävän isossa kulhossa.
- Laita kaikki nestemäiset aineosat blenderiin ja sekoita kunnolla.
- Kaada nestemäisten aineiden seos kuivien aineiden joukkoon ja vatkaa niistä taikina.
- Lisää joukkoon kullanruskeiksi käristetyt sipulin viipaleet ja vatkaa taikinaa vielä hieman.
- Jaa taikina tasaisesti muffinsivuokiin.
- Koristele muffinsit laittamalla nokare sinappia kunkin muffinsin päälle ja paista 180 -asteisessa uunissa n.20-25 minuuttia.