Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Blinit

Blinit

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 5 dl soijamaitoa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 - 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 3 rkl perunajauhoja
  • ripaukset suolaa ja sokeria
  • paistamiseen hyvää ruokaöljyä (pehmeän makuista auringonkukka-, rypsi- tai rapsiöljyä; oliiviöljy on liian kitkerää)

Valmistus

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen soijamaitoon.
  2. Sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna taikinan käydä peitettynä huoneenlämmössä vähintään neljä tuntia.
  3. Sekoita jogurtti, perunajauhot, suola ja sokeri hyvin keskenään.
  4. Yhdistä seokset, mutta älä sekoita voimakkaasti vaan kääntele jogurttiseos taikinan joukkoon esimerkiksi lastan avulla. Anna käydä vielä hetki. Taikinan pitäisi olla paksua ja "lohkeilevaa".
  5. Paista taikinasta blinipannulla (pieni valurautapannu) paksuja pannukakkuja miedolla lämmöllä.
Blinien kanssa sopivat esimerkiksi Caviart (merilevä"kaviaari"), sienisalaatti, hapankaali, maustekurkut, marinoidut linssit ja pavut, sipulisilppu, vihersalaatti, perunasalaatti tai puolukkahillo. Päälle voi laittaa lisäksi sitruunaa, persiljaa, ruohosipulia ja soijajogurttikastiketta.

Lähde

Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)