Elävän ravinnon suolaiset keksit.
Ainekset
- 4 dl pellavansiemeniä
- 2 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- (2 valkosipulinkynttä puserrettuna)
- 4 rkl yrttejä kuten basilikaa, oreganoa, timjamia
- 1 tl suolaa
Valmistus
- Liota pellavansiemeniä 4 dl:ssa vettä vähintään 20 minuuttia. Pellavansiemenet tekevät veden limaiseksi. Lima on vatsalle terveellistä, ja se myös sitoo ainekset taikinaksi.
- Liota muita siemeniä eri astiassa runsaassa vedessä ja kaada näistä liotusvesi pois.
- Sekoita ainekset yhteen ja levitä kuivurin ritilöille 4 mm:n paksuiseksi kerrokseksi ja kuivata 40 asteessa.
- Kun levy on vähän kuivahtanut, voit halutessasi tehdä siihen veitsellä viiltoja, joiden avulla taittelet keksit myöhemmin ruuduiksi.
- Käännä levy muutaman tunnin kuivattelun jälkeen ylösalaisin.
Lähde
Mea Salo (Vegaia 2/2010)