Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Flaksikeksit (Flax crackers)

Flaksikeksit (Flax crackers)

RuokatyyppiKeksit, Suolaiset leivonnaiset
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Elävän ravinnon suolaiset keksit.

Ainekset

  • 4 dl pellavansiemeniä
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • (2 valkosipulinkynttä puserrettuna)
  • 4 rkl yrttejä kuten basilikaa, oreganoa, timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistus

  1. Liota pellavansiemeniä 4 dl:ssa vettä vähintään 20 minuuttia. Pellavansiemenet tekevät veden limaiseksi. Lima on vatsalle terveellistä, ja se myös sitoo ainekset taikinaksi.
  2. Liota muita siemeniä eri astiassa runsaassa vedessä ja kaada näistä liotusvesi pois.
  3. Sekoita ainekset yhteen ja levitä kuivurin ritilöille 4 mm:n paksuiseksi kerrokseksi ja kuivata 40 asteessa.
  4. Kun levy on vähän kuivahtanut, voit halutessasi tehdä siihen veitsellä viiltoja, joiden avulla taittelet keksit myöhemmin ruuduiksi.
  5. Käännä levy muutaman tunnin kuivattelun jälkeen ylösalaisin.

Lähde

Mea Salo (Vegaia 2/2010)