Flaksikeksit (Flax crackers)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 

4 dl pellavansiemeniä
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • 
1 dl kurpitsansiemeniä
  • (2 valkosipulinkynttä puserrettuna)
  • 4 rkl yrttejä kuten basilikaa, oreganoa, timjamia
  • 1 tl suolaa

Elävän ravinnon suolaiset keksit.

Valmistus

  1. Liota pellavansiemeniä 4 dl:ssa vettä vähintään 20 minuuttia. Pellavansiemenet tekevät veden limaiseksi. Lima on vatsalle terveellistä, ja se myös sitoo ainekset taikinaksi.
  2. Liota muita siemeniä eri astiassa runsaassa vedessä ja kaada näistä liotusvesi pois.
  3. Sekoita ainekset yhteen ja levitä kuivurin ritilöille 4 mm:n paksuiseksi kerrokseksi ja kuivata 40 asteessa.
  4. Kun levy on vähän kuivahtanut, voit halutessasi tehdä siihen veitsellä viiltoja, joiden avulla taittelet keksit myöhemmin ruuduiksi.
  5. Käännä levy muutaman tunnin kuivattelun jälkeen ylösalaisin.
Lähde:

Mea Salo (Vegaia 2/2010)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.