Oluiset blinit

Ainekset

  • 4 dl kauramaitoa
  • 1/3 pkt hiivaa
  • 
3 dl tattarijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 
½ pulloa olutta
  • 
1 dl sulatettua sinistä Keijua
  • 
1 tl suolaa

Slaavilaisesta keittiöstä ovat tuttuja blinit, joita voi syödä monenlaisten täytteiden kera. Sopivia täytteitä ovat esimerkiksi punasipulihillokekurkkukaviaari, merileväkaviaari ja sienisalaatti.

Katso myös toinen blinien ohje.

Valmistus

  1. 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon ja sekoita mukaan tattarijauhot. Pidä huoneenlämmössä yön yli.
  2. Lisää aamulla vehnäjauhot, olut, margariinisula ja suola.
  3. Paista runsaassa rasvassa noin sentin paksuisia kakkusia.
Lähde:

Vegaia 4/2011

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.

Valikko

Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki

[email protected]