Raakaravintokurssien ja ravintolapäivien suosikki, josta miehet sanovat joskus kohteliaisuutena, että maistuu lihalta.
Ainekset
- 2 dl karkeaksi raastettua punajuurta
- 2 dl karkeaksi raastettua porkkanaa
- 3 rkl punasipulia pieneksi pilkottuna
- 2–3 dl auringonkukansiemeniä
- 7 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 0,5 tl timjamia
- 0,5 tl ruusupippuria
- maista ja lisää ruususuolaa tai muuta laadukasta suolaa, jos tarpeen
Valmistus
- Raasta juurekset. Jauha kuivassa tehosekoittimessa kuivat siemenet jauheeksi.
- Sekoita monitoimikoneessa siemenjauheesta 2 dl sekä muut ainekset yhdessä taikinaksi. Jos taikina tuntuu muotoiltaessa kovin märältä, lisää siemenjauhetta ja vastaavasti mausteita. Kosteus riippuu raasteen hienoudesta ja juuresten mehukkuudesta, ja massan pitäisi olla muotoiltavaa. Jos monitoimikonetta ei ole, saksi aurinkokuivattu tomaatti pikkupalasiksi.
- Yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin. Tarkista maku.
- Muotoile pihveiksi, palleroiksi tai pateeksi.
Lähde
Mea Salo, Vegaia 3/2013: Mistä alkaisin? Omenan halkaisin