Ainekset
Seitanpihvit
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 dl HP-kastiketta
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl paprikajauhetta
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- noin 2 dl vettä taikinaan
- rypsiöljyä paistamiseen
Kerma-pippurikastike
- 2 nokaretta maidotonta kasvimargariinia (esim. Keiju Laktoositon 70 %)
- 2 dl kaurakermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl (vasta)rouhittua mustapippuria
- 1 tl murustettuja viherpippureita
- 0,5 tl suolaa
Valmistus
- Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää kulhoon vesi, rypsiöljy ja soijakastike.
- Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa. Leikkaa taikina noin 5 samankokoiseen osaan ja muotoile ne pihveiksi. Voit käyttää muotoiluun myös lihanuijaa.
- Keitä pihvejä noin 5 minuuttia ja tee sillä aikaa kastike: Sulata margariini paistinpannussa. Lisää kerma ja loput ainekset samalla sekoittaen. Keitä kastiketta kasaan muutama minuutti ja säilytä lämpimässä.
- Kaada pihvien keitinvesi pois ja anna pihvien jäähtyä hieman.
- Paista pihvejä keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta.
- Tarjoile valmiit pihvit kerma-pippurikastikkeen ja lohkoperunoiden kera.
Lähde
Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.