Ainekset
Pohja
- 2 dl saksanpähkinöitä
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl taateleita
- 0,5 dl vettä
- ripaus suolaa
Avokadosuklaamousse
- 2 kypsää avokadoa
- 1 banaani
- 0,75 dl (raaka)kaakaojauhetta
- 0,25 tl suolaa
- 2 rkl agavesiirappia tai muuta makeutusta
- 0,5 dl vettä
Valmistus
-
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa ja kaada kulhoon odottamaan. Pähkinät saavat olla melkein jauhoa, mutta mukana saa olla pieniä sattumia.
-
Hienonna seuraavaksi taatelit veden kera. Taatelit voi myös liottaa ennen hienontamista, jolloin hienontaminen käy näppärämmin.
-
Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoka (tai muu sopiva vuoka) leivinpaperilla ja painele massa vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.
- Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Lusikoi avokadon hedelmäliha tehosekoittimeen. Kuori ja pilko banaani mukaan tehosekoittimeen.
- Lisää muut aineet ja soseuta kuohkeaksi massaksi. Koska massa ei ole erityisen juoksevaa, voit joutua pysäyttämään tehosekoittimen muutaman kerran ja lusikoimaan massan aineksia lähemmäs tehosekoittimen teriä.
- Levitä valmis mousse pohjan päälle, tasoita pinta ja koristele esimerkiksi mansikoilla. Anna moussetortun jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Tortun voi ilman muuta valmistaa myös toisenkokoisiin vuokiin, jos haluat paksumman tortun tai esimerkiksi valmiit annosvuoat torttua. Moussen voi syödä myös sellaisenaan jälkiruokana.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi