Tule mukaan Vegaaniliiton toimintaan!

Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia ja ajankohtaisia asioita Vegaaniliitossa.

Paikallisryhmän tapaaminen, Tampere

Tiistai, 21. helmikuu 2017 -
16:30 - 18:30
Tampereen toimisto (Kuninkaankatu 39, 33200 Tampere)
 
Kiinnostaako paikallisryhmän toiminta tai oletko jo aktiivi? Vegaaniliiton avoimessa paikallistapaamisessa pääset tutustumaan Vegaaniliiton yleiseen toimintaan ja suunnittelemaan kevään toimintoja, sekä tapaamaan muita vegaaneita ja vegaaniliiton aktiiveja.Tapaaminen pidetään järjestötoimistolla Kuninkaankadulla.
 
VL:n puuhastelu on maksutonta ja avoinna kaikille veganismista kiinnostuneille.
 

Paikallisryhmän tapaaminen, Turku

Tiistai, 21. helmikuu 2017 -
17:00 - 19:00
Turun eläinoikeuskeskus (Kauppiaskatu 4, 20100 Turku)

Vegaaniliiton Turun paikallisryhmä aloittaa kuukausittaiset tapaamiset! Tapaamiset ovat aina kuukauden kolmantena tiistaina klo 17-19 Turun eläinoikeuskeskuksella. Tarkoituksena on suunnitella Vegaaniliiton Turun toimintaa, mutta paikalle saa myös tulla vain kahvittelemaan ja viettämään aikaa hyvässä seurassa. Tapaamiset ovat avoimia kaikille, olitpa sitten vegaani, sekasyöjä tai mitä tahansa siltä väliltä. Tiloissa voi syödä omia eväitä ja lisäksi halutessaan voi tuoda jotain vegaanista purtavaa nyyttäriperiaatteella.

Kevään tapaamiset:
ti 21.2
ti 21.3
ti 18.4
ti 16.5
 
Jokaisesta tapaamisesta tulee vielä erikseen Facebook-tapahtuma, mutta päivämäärät kannattaa laittaa jo nyt kalenteriin. Ensimmäisen tapaamisen Fb-tapahtuma: www.facebook.com/events/255928088165683/
 
Elänoikeuskeskuksen sijainnista: Turun eläinoikeuskeskus sijaitsee Forum-korttelissa Vegekaupan takahuoneessa. Osoite on Kauppiaskatu 4, 20100 Turku. Silloin kun Vegekauppa on auki, eläinoikeuskeskukselle pääsee Vegekaupan kautta.
 
Olisitko kiinnostunut suunnittelemaan ja järjestämään Vegaaniliiton toimintaa, mutta et pääse koskaan tiistaisin paikalle? Voit laittaa järjestäjille viestiä joko facebookin kautta (www.facebook.com/VegaaniliittoTurku/) tai sähköpostitse osoitteeseen turku@vegaaniliitto.fi, jolloin voimme tarvittaessa järjestää ylimääräisiä tapaamia muina päivinä.
 

Lukupiiri, Helsinki

Tiistai, 21. helmikuu 2017 -
18:00 - 20:00
Helsingin toimisto (Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki)
 
Animalian pääkaupunkiseudun kirjakerho kokoontuu jälleen tiistaina 21.2. Animalian toimistolla. Kirjakerho järjestetään yhteistyössä Vegaaniliiton kanssa.
 
Kerhossa käsiteltävä kirja on tällä kertaa Helena Telkänrannan toimittama ”Eläin ja ihminen - Mikä meitä yhdistää” (2016). Kirjakerho kokoontuu yhteensä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla käsittelemme kappaleet 1-4 ja seuraavalla kerralla loput kappaleet 5-8. Kirjakerhon seuraava ajankohta sovitaan tässä tapaamisessa tiistaina 21.2. Telkänrannan teos on hyvin saatavilla kaupunginkirjastoista sekä useista kirjakaupoista.
 
Kirjakerhossa on aina yksi keskustelun vetäjä ja kaikille annetaan mahdollisuus kommentoida ja esittää kysymyksiä tai mielipiteitä koko tapaamisen ajan, mutta kenenkään ei ole pakko kertoa ääneen omia ajatuksiaan. Kirjakerhon tapaamiset ovat avoimia kaikille eikä tapaamiseen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lämpimästi tervetuloa!
 
Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/592162737641453/
 

Speciesism: The Movie - ilmainen elokuvailta, Seinäjoki

Perjantai, 24. helmikuu 2017 -
18:00 - 19:30
Seinäjoen Nuorisokeskus, 2. krs (Puskantie 3, 60100 Seinäjoki)
 
Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa ja Oikeutta eläimille Seinäjoki järjestävät kaikille avoimen ja ilmaisen elokuvaillan Seinäjoen Nuorisokeskuksen 2. kerroksen teatterisalissa perjantaina 24.2. klo 18. Elokuva on englanninkielinen, tekstitetty suomeksi. Kesto 90 min. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa. Tervetuloa!
 

Vegeperheiden nyyttäritreffit, Tampere

Lauantai, 25. helmikuu 2017 -
14:00 - 16:00
Tampereen toimisto (Kuninkaankatu 39, 33200 Tampere)
 
Mietityttääkö kasvisruokavalion koostaminen lapsiperheen arjessa?
Pidetään lapsiperheiden rennot nyyttäritreffit Vegaaniliiton toimistolla!
Treffeillä mietitään helppoja ruokaratkaisuja ja keskustellaan vegaanisesta ravitsemuksesta: mukana on laillistettu ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen, jolle voi osoittaa kysymyksiä lasten ruokavalion koostamisesta.
 

Kiehumispiste - ilmainen dokumentti-ilta, Helsinki

Lauantai, 25. helmikuu 2017 -
17:00 - 20:00
Helsingin toimisto (Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki)
 
Tervetuloa Vegaaniliitto PKS:n dokumentti-iltaan katsomaan uutta suomalaista Kiehumispiste-elokuvaa. "Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvapaikanhakijoihin - kunnioittaen ja stereotypioita karttaen", elokuvan sivuilla kerrotaan. Dokumentti kestää noin 1,5 tuntia.

Elokuvan katsomisen jälkeen on mahdollista jäädä toimistolle keskustelemaan elokuvan herättämistä tunteista ja ajatuksista. Tarjonta hoidetaan nyyttärityylillä, joten tuothan jotain vegaanista yhteiseen pöytään jaettavaksi. Tahdomme muistuttaa, että Vegaaniliitto vastustaa kaikenlaista syrjintää, kuten rasismia, seksismiä, ksenofobiaa ja homo- ja transfobiaa. Emme siis tule suvaitsemaan syrjivää tai väkivaltaista puhetta tilaisuuksissamme.
 
Toimistomme sisäänpääsy on esteetön, mutta wc-tilat valitettavasti eivät ole.
 
Sisältövaroitus: elokuva sisältää rasistista kieltä, natsisymboliikkaa ja hieman alastomuutta.

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/263565200733950/

 

Paikallisryhmän tapaaminen, Helsinki

Keskiviikko, 1. maaliskuu 2017 -
17:00 - 19:00
Helsingin toimisto (Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki)
 
Lämpimästi tervetuloa pääkaupunkiseudun paikallisryhmän tapaamisiin! Tapaamisissa käymme läpi paikallisryhmän mennyttä ja tulevaa toimintaa sekä vaihdamme kuulumisia kahvi- ja teekupposten ääressä. Sinun ei tarvitse olla vegaani osallistuaksesi yhdistyksemme tapaamisiin ja toimintaan. Positiivinen asenne vegaanista elämäntapaa kohtaan riittää. :)
 
P.s. Tilamme eivät ole esteettömät wc:n osalta.
 

Paikallisryhmän tapaaminen, Tampere

Maanantai, 6. maaliskuu 2017 -
16:30 - 18:30
Tampereen toimisto (Kuninkaankatu 39, 33200 Tampere)
 
Kiinnostaako paikallisryhmän toiminta tai oletko jo aktiivi? Vegaaniliiton avoimessa paikallistapaamisessa pääset tutustumaan Vegaaniliiton yleiseen toimintaan ja suunnittelemaan kevään toimintoja, sekä tapaamaan muita vegaaneita ja vegaaniliiton aktiiveja.Tapaaminen pidetään järjestötoimistolla Kuninkaankadulla.
 
VL:n puuhastelu on maksutonta ja avoinna kaikille veganismista kiinnostuneille.
 

VAH, Helsinki

Maanantai, 6. maaliskuu 2017 -
17:30 - 19:00
Vegaaniliitto office (Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki)
 
Vegan Action Helsinki (VAH) meets twice every month, on the first and third Monday from 17.30 to 19.00, and holds regular film and book discussion evenings, in which the conversation centres on a film, book or article decided at the previous meeting and advertised on the VAH Facebook site. The meetings take place at the Vegaaniliitto office in Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki, which is not far from Sörnäinen Metro station (the office is shared with Animalia).
 
More information about meetings: www.facebook.com/groups/1547693512204721/
 


Tule mukaan yhdistyksen toimintaan!

Vegaaniliitto etsii jatkuvasti aktiivisia vegaanisen elämäntavan puolestapuhujia joukkoihinsa. Ruohonjuuritason vapaaehtoistoiminnassa hyödyksi on kaikenlainen osaaminen ja halu toimia hyvän asian puolesta!

Paikallisryhmien toimintaan pääset mukaan osallistumalla paikallisryhmien tapaamisiin. Mikäli Ajankohtaista-sivulla ei näy toimintaa paikkakunnallasi, tarkista Yhteystiedot-sivulta, onko paikkakunnallasi Vegaaniliiton yhdyshenkilöä ja tiedustele häneltä seuraavan tapaamisen ajankohtaa. Yhdyshenkilöt toimivat linkkinä muiden paikkakunnan aktiivien välillä.

Mikäli käy ilmi, että paikkakunnallasi ei ole vielä Vegaaniliiton yhdyshenkilöä, voit ryhtyä sellaiseksi itse! Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä, ja aktivoidu! Ota yhteyttä meihin, niin mietitään yhdessä toimintamahdollisuuksia paikkakunnallasi: vapaaehtoiset@vegaaniliitto.fi

Avoimet tehtävät

Kiinnostaako Sinua muunlainen vapaaehtoistyö? Kyllä, kertokaa lisää!

Toimistot

Meillä on toimisto sekä Helsingissä että Tampereella. Helsingin toimiston osoite on Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki. Toimisto sijaitsee lähellä Sörnäisten metroasemaa. Samoissa tiloissa on Animalian toimisto.

Tampereen toimiston löydät osoitteesta Kuninkaankatu 39, 33200 Tampere (lähellä Laukontoria). Myös Tampereen toimistolta löytyy Vegaaniliiton lisäksi muita yhdistyksiä.

Katso tarkemmat tiedot Yhteystiedot-sivulta.

Aktivoidu, vaikuta ja tule rohkeasti mukaan! Vegaaniliitto tarvitsee juuri sinua!

Vegaaniliitto Facebookissa